ISPARTA / MERKEZ - Nazmiye Demirel Ortaokulu

Sustainable Together

Bu uluslararası projemizde, öğrencilerimizle birlikte sürdürülebilirlik konusunda farkındalık oluşturmayı ve çevreye duyarlılık geliştirmeyi amaçlıyoruz. Fadime Uğuz'un rehberliğinde, 4 farklı ülkeden 8 öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilen Sustainable Together adlı eTwinning projemiz, öğrencilerimize küresel bir perspektif kazandırmayı ve sürdürülebilirlik ilkelerini pratiğe dökme fırsatı sunmayı hedeflemektedir.

Sürdürülebilir kalkınma, insanların anlık ödüllerin peşinde koşarak diğer insanlara veya gezegene verilen zararları düşünmedikleri zaman ortaya çıkar. Ancak, herkesin daha refah, kapsayıcı ve dayanıklı bir dünyadan faydalanabileceği bilinen bir gerçektir. Bunun için hepimiz, okulda olup olmadığımıza bakılmaksızın bir şeyler yapabiliriz. Daha aydınlık bir geleceğe doğru bakarak, birlikte çevre bilincimizin temelini oluşturabilir ve gelecekteki mesleki tercihlerimizde sürdürülebilirliği teşvik edebiliriz. Kazanç sağlama, hareket etme, arkadaş edinme veya adalet için mücadele etme gibi seçimlerimiz hepsi etkili olabilir. Bir dizi işbirlikçi görev aracılığıyla sürdürülebilir kalkınmanın temel prensiplerini öğrenecek ve yerel potansiyelimizi birbirimize ve çevreye saygıyla nasıl yöneteceğimizi öğreneceğiz. Köyümüzün, köyümüzün ve ülkemizin görüşlerini ve en iyi uygulamalarını paylaşacak ve yerel ürünleri ve doğal çevreyi teşvik etmenin ve korumanın yeni yollarını keşfedeceğiz, bu da refahı teşvik ederken gezegeni de korur.

07-03-202407-03-2024

Yayın: 07.03.2024 - Güncelleme: 07.03.2024 14:04 - Görüntülenme: 36